Leerlingen over de afgeblazen eindexamens: ‘Wow, dit is veel minder stress’

0

Bron: Het Parool

Zo’n 200.000 middelbare scholieren doen dit jaar geen centraal eindexamen: een unicum. Vijf Amsterdamse eindexamenleerlingen vertellen over het abnormale einde van hun middelbare schoolcarrière.
Wij lichten ►Arnoud Gielen◄ uit de Watergraafsmeer eruit.

Foto: Arnoud Gielen – Arnoud Gielen: ‘Dit geeft meer stress dan wanneer de centrale examens door zouden gaan.’

Arnoud Gielen (19) woont in de Watergraafsmeer en zit in de zesde van het St. Ignatiusgymnasium.
“Dit geeft me eigenlijk meer stress dan wanneer de centrale examens door zouden gaan. Het geeft namelijk veel druk op de schoolexamens die ik volgende week heb. Nu sta ik op slagen, maar dat zou na de schoolexamenweek anders kunnen zijn.
Ik zou het zuur vinden als mijn schoolexamens van volgende week plots bepalen of ik zou slagen. Dan leg je er een week van tevoren een hele andere druk op, dan daarvoor. Maar de school krijgt de ruimte om ze tot juni af te nemen, en zou ook toetsen kunnen vervangen door opdrachten.
Tuurlijk zal er een randje aan blijven zitten van: o ja, dit is het coronadiploma. Maar als de overheid zegt dat het een volwaardig diploma is, komt het wel goed. Ik heb in elk geval deze dagen meer tijd om te leren. Op school zit je nog weleens in een les waarin je niet zoveel doet, maar nu kan ik mijn tijd zelf inplannen.”

Tahrim Ramdjan

Share.

Leave A Reply