Linnaeusparkweg 127

3

Lees: Een brutale roofoverval

Linnaeusparkweg 127 – 1949 Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – 1967 Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – ± 1935. Foto: André Aukes Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – ± 1935. Foto: André Aukes Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – ± 1935. Foto: André Aukes Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – ± 1950 .
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 hoek Galileïplantsoen- ± 1935 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – ± 1935. Foto: André Aukes Alle rechten voorbehouden

Linnaeusparkweg 127 – 2014. Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Linnaeusparkweg 127 – Sigarenmagazijn Modern

  Mijn oom J.C.E. Bontekoe was in de jaren dertig van de vorige eeuw eigenaar van Sigarenmagazijn Modern aan de Linnaeusparkweg, hoek Galileiplantsoen. De foto’s tonen o.a. mijn oom in de zaak en mijn tante S.M. Bontekoe-van der Meché in de deuropening.
  André Aukes

 2. Linnaeusparkweg 127

  ► Sigarenwinkel ‘ Modern’ hoek Galileïplantsoen, familie de Bruijn.
  ► Info Share Nederland spirituele organisatie Maitreya, de Wereldleraar. Zijn boodschap ‘ Deel samen en red de Wereld’.
  ► In 2015 een advocatenkantoor

  Bron: Jan van Deudekom

 3. Linnaeusparkweg 127 – Overval

  Op 9 oktober 1947 vond er in een sigarenwinkel op de Linnaeusparkweg een brutale roofoverval plaats. Te lezen in onderstaand krantenbericht Brutale roofoverval op Linnaeusparkweg . Het is niet duidelijk of het de sigarenwinkel op nr. 127 betreft, maar gezien het feit dat er, zover ik weet, nergens anders op de Linnaeusparkweg een sigarenwinkel was, is dit wel aannemelijk.
  Hieronder reacties over de diverse eigenaren van de winkel.
  Jo Haen

  1947

  ———————————-
  Heel triest dit. Is dit de schoonvader van dhr. Bontekoe, de eigenaar van
  sigarenwinkel ‘Modern’ waarvan André Aukes laatst zulke mooie foto’s plaatste?
  René van Eunen

  ———————————————–
  Dezelfde sigarenwinkel maar in 1947 was deze niet meer van mijn oom.
  André Aukes

  ————————————————
  Ten tijde van de overval was Jan van de Garde de eigenaar.
  De schoonouders van dhr. Bontekoe woonden bij hem in op Linnaeusparkweg 127. Zijn schoonvader, Dhr. Petrus van der Meché, is tussen 1933 en 1939 overleden. Zijn schoonmoeder, Elisabeth Bauritius, verhuisde in 1940 met hem en zijn vrouw mee naar de Spuistraat. In dat jaar nam Dirk Blanken de zaak over. Die stopte er op zijn beurt mee in februari 1947 en dat was het moment dat Jan van de Garde in de zaak kwam.
  René van Eunen

  ———————————————-
  Prachtige info, René van Eunen
  Ron de Wit

  ———————————————-
  Van de Garde ging in april 1958 uit de zaak en Cornelis Suijk nam het over. Die hield het vol tot april 1973. Daarna is er pas op 1977 weer een aantekening op de kaart; Cornelis Suijk was terug maar alleen om in het pand te wonen. In 1981 en 1982 volgen nog twee andere bewoners, wederom alleen bewoning. Daarna niets bekend op de woningkaart welke toch t/m de periode 1989 behoort.

  Dhr. C. Suijk woonde in Heerhugowaard. Hij woonde echter korte tijd 1977-1978 in het pand Linnaeusparkweg 127. Misschien had hij het winkelpand gekocht en in 1981 en 1982 verhuurd en mogelijk na 1989 verkocht. Aangezien de woningkaarten niet verder lopen dan dat jaar weet ik van daarna niets en blijf het speculeren.

  Een ding is wel zeker, dat de zaak overging zoals ik in mijn reactie al eerder aangaf.
  René van Eunen

  ————————————————
  Even een correctie van mijn kant als genealoog van de familie, de schoonvader van mijn oom J.C.E. Bontekoe was de heer Petus van der Meché, die op 6 december 1915 is overleden. Hij heeft dus nooit samen met zijn vrouw en dochter zijn intrek kunnen nemen in de Spuistraat. Mijn oom en tante verhuisde idd in 1940 naar de Spuistraat samen met de moeder van mijn tante Elisabeth van der Meché-Bauritius. Rond 1944 volgde de verhuizing naar de Herengracht waar mijn oom direkteur werd van Van Hout & Co.
  André Aukes

  ———————————————–
  De verwarring ontstond bij mij doordat men op de woningkaart Petrus van der Meché vermeld en daar achter tussen haakjes Bauritus en eronder tussen haakjes beh. mr. wat natuurlijk voor behuwd moeder staat. Ik trok daaruit de foute conclusie dat men die toevoegingen na zijn overlijden had gedaan. Ik zag echter het streepje onder de M (Man) niet, waar er onder de V (Vrouw) een 1 staat. Zijnde dus één persoon, de weduwe Van der Meché
  René van Eunen

  ———————————————–
  Geen probleem, het adres Balistraat 21 I is het ouderlijk huis van mijn oom.Het adres van mijn grootouders voor Balistraat 21 I was Gaffelstraat 22. Alle kinderen zijnechter op het adres voor Betondorp geborenin de Pieter Vlamingstraat.
  André Aukes

Leave A Reply