



Bron: Diemer Courant Alle rechten voorbehouden

Foto: Piet en Tonny Stokman-Schiebergen Alle rechten voorbehouden

2e Van links op de foto, de man met de sigaar, is mijn opa Anton Schiebergen (de banketbakker). Daarnaast mijn oma Gien Schiebergen- van Proosdij. De jongen is mijn vader Ton Schiebergen toen 11 jaar oud.
Wie die andere mensen op de foto zijn is niet bekend. Ik heb het mijn vader ooit gevraagd, maar hij wist dat niet. Op de achterkant van de foto staat de datum 25 mei 1931 gedrukt. Dat bewijst ook dat mijn oma en opa toen op de Middenweg 185 woonden.
Tonny Stokman-Schiebergen Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden
Middenweg 185
Brood en Banketbakkerij Jan van Deudekom vanaf Augustus 1925 tot 28 Juni1976. Onderdeel van Broodbakkerij Jan van Deudekom Willem Beukelsstraat 35. Hier was de banketbakkerij gevestigd. Nu nog vragen mensen mij naar de heerlijke appelgebakjes en saucijzenbroodjes van toen.
IJssalon van 1953 tot 1963, ik was zelf de beste klant want wat was dat IJs lekker.
Op het reclamebord, aan de stoeprand, stond met grote letters:
Slagroom, IJs om mee te nemen, tot groot ongenoegen van de keuringsdienst voor waren. Want die lazen slagroomijs maar er stond Slagroom (Komma) IJs om mee te nemen. Ook voor patates frites, kroketten en saucijzenbroodjes. En niet te vergeten de beroemde Nasi- en Bamiballen. Duizenden saucijzenbroodjes vonden via Wagon-Lits hun weg door Nederland en Europa.
Bron: Jan van Deudekom

Middenweg 185
De vraag hoe het nu precies zat met banketbakker Schiebergen en van Deudekom wordt gedeeltelijk beantwoord door deze woningkaart. Antonius Schiebergen was waarschijnlijk ‘zetbaas’ en woonde ook op dit adres, zoals uit de kaart blijkt. Na zijn vertrek in 1934 zal Jan van Deudekom zelf de bakkerij zijn gaan runnen evenals de ijssalon.
Jo Haen
Middenweg 185 – Bep Komen-Kröner
Ik heb nog steeds het vermoeden dat de jongedame geheel links op de eerste foto Bep Komen-Kröner is. Zij werkte volgens eigen zeggen bij bakkerij Van Deudekom op de Middenweg. Zie onderstaand artikel. Over de winkel van haar man op de Archimedesweg schreef ik een verhaal: <Tunnelhoek, de winkel van Henk Komen
Onderstaand artikel stond in 1999 in De Echo en is afkomstig uit het archief van René van Eunen.