Neef Joe uit Canada in de Amsterdamse Marathon van 2003

1

2003

Door: Jo Haen (1939) Geboren in Purmerend. Woont sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheert zij deze website. Ze schrijft verhalen, interviewt mensen in de WGM en organiseert verhalenwandelingen

De 2 Canadese hardlopers na afloop met hun vrouwen in ons huis in de Johann Keplerstraat.
Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Aangemoedigd door zijn sportieve Nederlandse familie besloot mijn neef Joe van Langen (1953) uit AJAX Ontario (je verzint het niet !) ook te gaan hardlopen. Hij werd zelfs zo enthousiast dat hij besloot op 19 oktober 2003 met de Amsterdamse marathon mee te gaan doen, samen met zijn vriend Bob.

40-Jarig huwelijksfeest van schoonzus en zwager

Ik was natuurlijk laaiend enthousiast, maar dat werd al gauw getemperd door een uitnodiging voor diezelfde dag voor een 40-jarig huwelijksfeest van mijn schoonzus Ineke Haen en haar man Karel. Daar konden we natuurlijk niet onderuit. En ik wilde nog wel zo graag de 2 mannen aanmoedigen. Het 30 km. punt was op het Galileïplantsoen, precies voor onze voormalige automatiek Gebr.Haen.

Mijn man Dolf bezig met het spuiten van de letters op het spandoek.
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Kinderen fungeerden als stand-in
Wat te doen ? Ik mobiliseerde onze 2 dochters Mieke en Els met hun gezin en vroeg hen om in onze plaats daar te gaan staan. Mijn man Dolf maakte een prachtig spandoek met in het rood de namen van Joe en Bob en de Canadese Maple Leaf.
Ik kocht een stuk Hollandse kaas en een fles wijn bij het Kaasboertje op de Hogeweg (een achterneef,) en bracht dat een dag voor de marathon naar het hotelletje bij het Vondelpark, waar de 2 mannen verbleven met de vraag of men dat tijdens de loop op hun kamer wilde leggen.

Waar blijven ze nou ? Dochter Els met kinderen Manouk en Marijn op het Galileïplantsoen.
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Even tijd voor een praatje !
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

De marathon verliep voorspoedig. Onze dochters, schoonzoon en kleinkinderen stonden op het Galileïplantsoen al ongeduldig uit te kijken naar de 2 heren. Die waren natuurlijk zeer verrast toen ze met zo’n groot spandoek werden verwelkomd. Neef Joe stopte zelfs even om op de foto te gaan.

Dat gaat er wel in ! Joe en Bill op hun hotelkamer.
Foto: Jo Haen Dat gaat er wel in ! Joe en Bob op de hotelkamer, trots op de door hun geleverde prestatie.
Foto: Jo Haen-van Langen Alle rechten voorbehouden

Wijn en kaas op de hotelkamer!
Wat hun tijd was weet ik niet meer. In ieder geval zeer goed volgens de beide heren. En ze vonden het natuurlijk geweldig om na afloop het tasje met lekkere spullen op hun kamer te vinden. Ze lieten zich het welverdiende wijntje en de kaas heerlijk smaken ! Een paar dagen later hebben we dat bij ons thuis nog even overgedaan natuurlijk !

Een mens kan niet alles hebben
Wijzelf hadden ook een mooie dag, al vind ik het tot op de dag van vandaag nog steeds jammer dat ik er niet bij heb kunnen zijn. Maar een mens kan niet alles hebben !<

De aankomst in het Olympisch Stadion.
Foto: Joe van Langen Alle rechten voorbehouden

Een paar dagen later bij ons thuis in de Johann Keplerstraat doen ze het nog eens dunnetjes over !
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Share.

1 reactie

 1. Story of the marathon of Amsterdam

  Hi Jo,
  Thanks writing the story and photos. I have many happy memories of the visit to Holland with Elaine and my running mate’s Bob Strilchuk and his wife Jacquie.

  I enjoyed running the Amsterdam marathon. I remember loosing my stamina around 35 km and was about to stop from fatigue when a lady along the sideline encouraged me not to stop but keep running. I started to run and soon the legs were able to return to the pace. If I had stopped that would be game over. My leg muscles would have stiffen with cramps due to lactic acid buildup. I was elated by the loud cheers at the Olympic stadium. I finished the race with a personal best time of 3:42 minutes. Seven minutes to Boston marathon qualifier. Thanks for the lovely surprise of wine and cheese at the hotel. Very much appreciated and welcome.

  Good luck and have an enjoyable run tomorrow. To be able to run keeps you young.

  Hartelijke groeten,
  Neef Joe

  Joe van Langen from Ajax (Ont.) Canada. Alle rechten voorbehouden

Leave A Reply