Stadsuitbreiding in de Watergraafsmeer in 1927
Bron: Tijdschrift Het Leven van Zaterdag 18 Juni 1927
In het tijdschrift Het Leven van Zaterdag 18 Juni 1927 werd aandacht besteed aan de nieuwe woningen die toen op het Linnaeushof werden gebouwd. Onderstaand het artikel:

Wanneer onze voorouders eens een kijkje zouden kunnen nemen in onze goede stad, zouden zij verbaasd staan over de uitbreiding, die de hoofdstad des rijks in de laatste jaren heeft ondergaan. Een genot is het eens te wandelen langs de nieuwe wegen, die langzamerhand zijn aangebracht en het is vooral na deze oorlog (1e W.O) , dat Amsterdam zich meer en meer heeft uitgebreid.
Zoo bezichtigden wij een dag of wat geleden den Linnaeushof, welken men bereiken kan met lijn A vanaf het Leidscheboschje tot halte Nieuweweg.

Wat een heerlijk rustige omgeving en gezond wonen! Wij zagen daar mooie huizen met dito bel-etages. De huizen bevatten 6 kamers met keurige badkamer en keuken en de vrije bovenhuizen bieden hetzelfde aantal kamers, terwijl de huurprijs niet buitensporig hoog is. Wij meenen dat deze woningen een groote aanwinst zijn voor onze stad en wanneer t.z.t. de tramverbinding met de binnenstad meer evenredig zal zijn, dan zal dit velen aangenaam wezen. Men behoeft nu niet meer buiten Amsterdam te wonen om te kunnen genieten van de rust na een dagtaak van beslommeringen en zenuwachtige jacht.

Wij vroegen wethouder De Miranda naar zijn oordeel omtrent bouw en ligging van deze huizen en het antwoord was, dat de woningen zéér aan den eisch voldoen. De wethouder was zoo vriendelijk op ons verzoek tegenwoordig te zijn, toen onze fotograaf enkele foto’s maakte.

Men moet hier eens gaan kijken; het is de moeite waard, en het zal stellig niet lang meer duren, of de Linnaeushof zal geheel bevolkt zijn.
Wij deelen nog mede, dat binnenkort daar een aanvang wordt gemaakt met den bouw van een R.K. Kerk. Een Fröbelschool doet reeds goede diensten en met den bouw van een school voor L.O. is men reeds begonnen, zoodat de ouders zonder vrees voor verkeersongevallen de kinderen hun gang kunnen laten gaan.


Mijn ouders kregen in 1941 op no 30 2hoog een woning en mijn zus in1945 ik 1947 en mijn broer in 1952 er geboren .Wij hebben er een heerlijke jeugd gehad.Wij waren niet Katholiek maar ik speelde gewoon in en om de kerk hielpen de koster waren bij dopen, trouwerijen, en ging naar de 5 de Montessorischool
De nonnen toen nog in het klooster woonde,en van vriendinnetjes hoorde dat ze op de Clara Fey school niet altijd aardig waren.Wij hoorde de kerkklok helemaal niet meer.Mijn moeder woonde er tot 1989 en ik ging in 1967 trouwen en verhuizen. Kom nog regelmatig een rondje over het hof maken.En ook even naar jullie Museum geweest Jo als gastvrouw geweldig!!Bedankt lees altijd graag over de Watergraafsmeer. Groetjes Marion enLeo.
Van 1959 /1960 tot 1967 daar gewoond met mijn ouders en 4 kinderen op nr 15. De bovenhuizen hadden maar 2 slaapkamers de kleintjes sliepen bij mijn ouders op de kamer. Vanaf het grote balkon keken we uit op de kwekerij en bloemenwinkel Flora van mijn opa.
Irma van der Made
Ik heb daar ooit een woning bekeken via Woningnet, later kreeg ik een woning om de hoek, als ik er nu weleens loop dan krijg ik altijd een beetje een unheimlich gevoel, de huizen doen zo somber aan.
Lotus Zweers
Ik heb hier in mijn jeugdjaren heerlijk gewoond. Mijn ouders kregen hier een woning op nummer 68. We hebben met ons gezin van 6 kinderen een gelukkig en beschermd leven gehad. Alles was voorhanden. Op elke hoek van het Hof waren voorzieningen zoals een bakker, een slagerij, de melkboer. We gingen er naar school en naar de kerk (de Martelaren van Gorcum) een dorp midden in de stad
Ruth van Royen
Na de oorlog werden de bovenwoningen gesplitst. Daar heb ik ik een groot gedeelte van mijn jeugd gewoond. Voor ons op de bovenverdieping prima. Maar voor de buren op de tweede etage minder. Want die misten hun privacy omdat je over hun eigen gang moest.