Oetewalerbrug over Ringvaart afgesloten op 27 en 28 juli

0

Bron: Gemeente Amsterdam.

Oetewalerbrug

17 juli 2019
De Oetewalerbrug (brug 189) over de Ringvaart bij de Linnaeusstraat – Middenweg is op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli 2019 afgesloten voor vracht- en autoverkeer en openbaar vervoer.

Huidige situatie
Een deel van de fundering van de Oetewalerbrug verkeert in slechte staat. Om te voorkomen dat de fundering verder verslechtert, is de brug sinds december 2018 gedeeltelijk afgesloten voor zwaar verkeer en rijden buslijnen andere routes. Er staan verkeersregelaars om het verkeer om te leiden of over de brug te begeleiden. De brug wordt in de toekomst volledig vernieuwd. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt

Wat gaat er gebeuren

Vooruitlopend op de vernieuwing plaatsen we op 27 en 28 juli een steunconstructie onder de brug. Vanaf maandag 29 juli is de brug daardoor weer veilig toegankelijk voor al het verkeer in beide richtingen. De betonblokken verdwijnen van de brug en er zijn dan ook geen verkeerregelaars meer nodig.

Bereikbaarheid

De Oetewalerbrug is afgesloten tussen zaterdag 27 juli (vanaf 07.00 uur ’s ochtends) en zondag 28 juli (tot 19.00 uur ’s avonds) voor vracht- en autoverkeer.
Tram 19 rijdt op zaterdag 27 en zondag 28 juli niet heen en weer tussen de kruising Linneausstraat/ Wijttenbachstraat en Diemen Sniep. Er worden pendelbussen ingezet op het traject waar tram 19 niet rijdt. Vanaf maandag 29 juli rijdt tram 19 weer over het hele traject.
Bus 41 en nachtbus 287 rijden dit weekend in beide richtingen via de Beukenweg en Oosterpark in plaats van via de Linneausstraat.
Personenauto’s, bestelbusjes, laad- en losverkeer en bouwverkeer worden omgeleid.
De brug blijft toegankelijk voor nood- en hulpdiensten, voetgangers en fietsers.

Nachtwerk
Op 27 en 28 juli wordt er dag en nacht gewerkt op en onder de brug. Zo kunnen we de duur van de afsluiting beperken. We proberen eventuele geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Contact
Irma Brandsma, projectleider
i.brandsma@amsterdam.nl
06 438 78 862

Share.

Leave A Reply