Opbloeien in de bloementuin van Darwin

0

Bron: Gemeente Amsterdam

De Bloementuin van Darwin is een monumentale tuin met bijzondere planten. Een groep vrijwilligers onderhoudt deze tuin met veel plezier.

Foto: Olivier Middendorp

Sonja Vetter is voorzitter van de Vereniging Vrienden van Park Darwin waar de tuin bij hoort. Vetter: “Ik woon tegenover de ingang van de tuin en zie opvallend meer mensen de tuin bezoeken dan vóór de coronatijd. Even op zoek naar groen en rust in een periode waarin we veel thuis zitten. De openingstijden zijn gelukkig ruim, van 9.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Dan doet 1 van onze vrijwilligers de tuin weer op slot.”

Genummerde borders
“De tuin heeft zo’n 40 actieve vrijwilligers. Die komen uit de hele stad hier naar toe om in de tuin te werken. Op maandag- en woensdagochtenden en op 2 zaterdagmiddagen in de maand. De vrijwilligers hebben alle vrijheid om wel of niet te komen. Elke keer pakken we een border aan, op veilige afstand van elkaar. De borders zijn genummerd en in een logboek wordt het onderhoud van de tuin precies bijgehouden.”

Eigen thermosfles mee
“Ik denk dat de tuin onder meer zo’n succes is doordat we hebben aangedrongen om een tuinhuis. Met een ecologische wc. Die hebben we zelf aangelegd. Tussen het tuinieren door drinken we hier normaal gesproken koffie en thee met wat lekkers erbij. Nu nemen de vrijwilligers hun eigen thermosfles mee, maar de gezelligheid is er nog steeds. Mensen die zich eenzaam voelen, maken gemakkelijk een praatje. Ik heb mensen hier echt zien opbloeien.”

Kom eens langs
U bent van harte welkom in de Tuin van Darwin aan het Darwinplantsoen, ingang tegenover nummer 13. Als u wilt, kunt u ter plekke lid worden of u aanmelden als vrijwilliger Kijk voor meer informatie op de website van Vrienden van Park Darwin.

Share.

Leave A Reply