Opening broedplaats KOCH

0

Vrijdag 24 mei om 17.00 uur opent stadsdeelbestuurder Ivar Manuel de nieuwe broedplaats KOCH in het pand aan het Robert Kochplantsoen 19. Iedereen is welkom.

De creatieven laten, met het gevarieerde programma ‘Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH’ zien waarom deze broedplaats de nieuwste verborgen parel van de stad is. In elk hoekje van de broedplaats valt iets te ontdekken waarbij er telkens op een ander zintuig ingespeeld wordt. Er worden workshops tekenen, keramiek en leer gegeven, werk tentoongesteld, verhalen verteld en er kan gedanst worden op live dj’s en muziek.

Langs bij ateliers
U kunt ook op reis langs verschillende ateliers waar u steeds op andere wijze iets beleeft of op een spannende geblindeerde tour door de buurt. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen! Werk bijvoorbeeld mee aan de grootste tekening van de buurt of leer interviewen tijdens een speciale workshop.

Voor en door de buurt
Stichting Urban Resort heeft op de begane grond, deze kleinschalige (buurt)broedplaats ontwikkeld waar creatieven werken en buren welkom zijn in “De Buurtkamer” voor workshops, tentoonstellingen, een inloopspreekuur en andere activiteiten.

Broedplaats voor kunstenaars
Een broedplaats waar zo’n 30 verschillende kunstenaars en creatieve ondernemers kunnen werken, startende ondernemers uit de buurt de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen en waar kleinschalige culturele evenementen en activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd. De broedplaats dient, samen met de overige verdiepingen, de komende 20 jaar, een mix van functies, voor ouderen en jongeren, voor wonen en werken, en incidentele (buurt)programmering.

Wereld van de kunstenaar
Het openingsprogramma ‘Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH’ is onderdeel van de programmareeks ‘Urban Unfolds’. Een programmareeks van Stichting Urban Resort in samenwerking met makers uit de broedplaats. Elk programma heeft een eigen onderwerp, maar neemt u altijd mee op een verrassende reis langs diverse kunstenaars, collectieven en andere creatieven in hun intiemste ruimte: het atelier. Stap in de wereld van de kunstenaar en ontdek het werk en de maker op persoonlijke wijze.

Share.

Leave A Reply