Oud Watergraafsmeer als parel van de stad Amsterdam

0
Newtonstraat - Foto: Beeldbank Amsterdam - Alle rechten voorbehouden

Newtonstraat – Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

Behalve rode straatklinkers ook rode stoepklinkers en passende klassiek lantaarns terug in het straatbeeld. Als voorbeeld de Balistraat!

De gemeente start binnenkort met de vervanging van riolering, gasnet en bestrating in Middenmeer-Noord, globaal het gebied tussen de Linnaeuskade, Archimedesweg, Galileïplantsoen, Linnaeusparkweg en Hogeweg.
De gemeente heeft hogere ambities voor bijzondere plekken; “Het zijn de parels in de verder krap bemeten en druk belaste wijk.”, aldus de gemeente. Er zullen rode straatklinkers komen, maar de grijze stoeptegels zouden gehandhaafd blijven.
Onze voorstel is om, naar voorbeeld van bijvoorbeeld de Balistraat en andere delen van de Indische buurt, de grijze stoeptegels te vervangen door rode stoepklinkers. De diversiteit aan straatlantaarns maakt een rommelige indruk nu; ons voorstel is uniformiteit; de antieke lantaarns zoals rond de fontein zijn prachtig en passen bij de architectuur.
Hiervoor is de Puccini-methode voorhanden. Wij hopen op deze manier het historisch karakter van dit deel van onze wijk terug te brengen. Algemeen Bestuur, deze kans om het deel Oud Watergraafsmeer uit 1900 als parel in oude luister te herstellen mag u niet missen!
Laat u stem horen… ►klik hier
Share.

Leave A Reply