1964 – 1968
Auteur: Loeki Koldijk

Installatie bij de padvinderij op de Kruislaan

Foto: Loeki Koldijk – Alle rechten voorbehouden

Tikamti heette toen nog padvinderij en er was een jongens- en een meisjesgroep. Je begon bij de kabouters en werd padvindster door over te vliegen.
Het behoorde gewoon tot de landelijke padvinderij. We deden mee met de Baden Powel-herdenking in het Oosterpark, wandeltochten, kampen, we hadden ook hetzelfde uniform met insignes.
Later is de groep overgegaan naar de zeeverkenners.Ik zat er op van ongeveer 1964-1968.

Deze foto is van mijn installatie bij de groep Tikamti. Ik was daar met mijn schoolvriendinnetje Marlies Hoytink. Het zal in de decembermaand geweest zijn aan de kerstversiering te zien.
De vrouw in de deuropening is de Oehoe, ze heette volgens mij Zeeman. Ik weet niet wie er nog meer op de foto staan, ik (Loeki Koldijk) ben degene die bij het meisje met de witte jurk staat.

Het gebouwtje van de padvinderij was te bereiken via de Kruislaan, voorbij de huizen was een pad, toen ik er op zat al afgesloten met een hek, dat op woensdagavond openging.
Het pad was tussen de laatste huizen en de oefenbaan voor kunstrijden en ijshockey. Volgens mij is het dat gebouwtje dat ik heb aangekruist, dit was voor de meisjes. Het gebouw voor de jongens stond eerder op het pad .

Dit alles kwam naar boven toen ik de foto van de ijsbaan zag, waarop onze straat ook op staat en waar ik tot mijn 15e heb gewoond.

Het gebouwtje bij het pijltje was volgens Loeki van de meisjes – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply