Pastor Nico Essen krijgt de VvWGM.nl – Jaarprijs 2019

0

Kortgeleden heeft de Stichting Vrienden van Watergraafsmeer de Jaarprijs in het leven geroepen. De Jaarprijs is bedoeld voor mensen die zich al geruime tijd in/of voor de Watergraafsmeer inzetten.

Als secretaris van de stichting was het mij een bijzonder genoegen om op 15 mei 2019 onze allereerste Jaarprijs uit te reiken aan pastor Nico Essen. Dit gebeurde in aanwezigheid van Nico’s vrouw en dochter ten huize van onze gastvrije penningmeester, Jo Haen.

Met deze prijs tonen wij Nico onze waardering voor zijn inzet voor mensen in de Watergraafsmeer. Zijn inzet als pastor van de Hofkerk (H. H. Martelaren van Gorcum) op de Linnaeushof was groot en ging vaak verder dan wat van hem in die functie verwacht werd. Voor de parochianen was hij een echte herder, maar ook daarbuiten is hij vele mensen tot steun geweest. Met een luisterend oor was hij voor menigeen de vertrouwensman. En dat is nog altijd zo. Na zijn pensioen enkele jaren geleden bleef hij huisbezoeken doen, kerkvieringen in bejaardenhuizen verzorgen en uitvaarten leiden. Ook was hij heel lang actief in de PCI Watergraafsmeer (Parochiële Caritas Instelling) waarmee hij wat kon betekenen voor mensen die even wat financiële steun nodig hadden.

In de Watergraafsmeer is Nico al 32 jaar voor mensen een steunpilaar. Op zijn eigen nuchtere wijze laat hij mensen voelen dat ze er toe doen. Dat Nico er ook toe doet moge duidelijk zijn en dat wordt met deze jaarprijs nog eens extra benadrukt.

René van Eunen
Secretaris Stichting Vrienden van Watergraafsmeer

VvWGM Jaarprijs 2019 – Pastor Nico Essen
VvWGM Jaarprijs 2020 – Annette Broerse

Share.

Leave A Reply