Ringdijk 103

2

Lees ook: Mr. Treublaan 07

Ringdijk 103 – Alle rechten voorbehouden

Ringdijk 103-104 – 1967 .
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Ringdijk 103 Korff – ± 1967
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Ringdijk 103 Alle rechten voorbehouden

Uitspanning Schollenbrug en villa Harff. De jolleman Gosliga zet zijn klanten over de bevroren Amstel. In 1932 kwam hier de Berlage brug zijn werk overnemen. Zijn rechten werden afgekocht voor een in die tijd vorstelijk bedrag. Bron: Jan van Deudekom Alle rechten voorbehouden

Share.

2 reacties

 1. Ringdijk 103

  ► Chocolade en cacaofabriek J. & C. Korff. Opgericht in 1811 is Korff nog steeds de oudste fabrikant van cacao-producten in Nederland. De productie werd destijds gestart in de molen “De Goede verwachting” in Amsterdam. Na zestig jaar werd het bedrijf verplaatst naar de Ringdijk in de Watergraafsmeer. Bij het 150 jarig jubileum in 1961 was Korff in de kleinste polder van Nederland uitgegroeid tot een groot en modern bedrijf dat met recht haar slagzin “Kenners kiezen Korff” en het predikaat “Koninklijke” mocht voeren. In 1979 verplaatst naar Wormer.
  ► Verzekeringsbedrijf Mahuko. dito Elvia, S O S Hulpdienst>
  ► “Villa Harff”, Harff was eigenaar-directeur van de Vereenigde Houthandel langs de Weespertrekvaart., De villa in 1963 afgebroken voor Amsterdam-Rotterdambank “Mahuko”. Nu verzekeringsbedrijf “London” adres nu Weesperzijde 150 Hoek Ringdijk/Weesperzijde Uitspanning “de Schollebrug” van G.J. van Schaik afgebroken in 1931 voor de Berlagebrug en Schollenbrug (TB1915)

  Bron: Jan van Deudekom

 2. Ringdijk 103

  Wat ontzettend leuk om dit te lezen. Ik heb bijna 3 jaar bij Korff gewerkt als inpakster, 3 leuke jaren.
  Het was hard aanpakken, vooral als je aan de vulmachine zat voor cacao en ontzettend vies werd.
  In 1965 begon ik daar als nog net geen 15jarige en mocht dus niet tot 17.00 u werken. Samen met mijn tweelingzus, maar die is daar eerder weg gegaan. Ook mijn oudste zus heeft daar een paar jaar gewerkt.
  Met de dochter van goede vrienden van mijn ouders heb ik daar een leuke tijd gehad. Het kantoor van Korff lag tegenover de fabriek en er was een grote binnenplaats. Op vrijdag was het altijd grote schoonmaak en dan werden de kleedkamers en douches grondig gereinigd. Juffrouw Lena (zo werd zij genoemd) was de cheffin en Bep haar rechterhand. Veel namen kan ik mij nog herinneren zoals Neeltje en Riekie (ook een tweeling) Sientje, Ria, malle Gerrit. Toen al werkte er een Mohammed en Abdul en Ahmed. Willie en Jan van het magazijn.
  Vond het wel jammer dat alles gesloopt was daar en er nu een wanstaltig hoog gebouw staat.
  Ik heb een leuke tijd daar gehad, veel gelachen en gezongen want er was altijd muziek tijdens het werk, toen nog de arbeidsvitaminen.

  Els Moorman

Leave A Reply