Rondleiding Linnaeushof en Huize Frankendael door Eveline van Emmerik

0

Informatie over de rondleiding

De Watergraafsmeer heeft een rijk verleden, afwisselend als meer en als polder. Zowel de zee als de mens heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Na 1672 is de Watergraafsmeer definitief droog gelegd en is de huidige polder ontstaan. Wat heeft de bewoners uit de 17e eeuw gedreven om deze ruim 600 hectare droog te leggen? Welke betekenis hebben zij in de afgelopen eeuwen aan de Watergraafsmeer toegekend?

Linnaeushof en Huize Frankendael
Zondag 26 juli a.s en zondag 30 augustus a.s., aanvang 14.00 uur

Verscholen tussen de statige Middenweg en Linnaeusparkweg ligt het mooie Linnaeushof. Een groene oase midden in de bewoonde wereld. Eind jaren ‘20 van de vorige eeuw startte Alexander Kropholler met de bouw van de Hofkerk en de omliggende huizen, al ging dat niet zonder slag of stoot. De vele mooie details op deze bijzondere plek zal de bezoeker verrassen.

Tijdens deze rondleiding lopen we vervolgens vanuit het hof door naar Huize Frankendael, het enige overgebleven landhuis in de Watergraafsmeer. Een huis met een eigen wapenschild en een keur aan adellijke bewoners. Ik vertel u graag over de unieke geschiedenis van het huis.

Praktische mededelingen

De rondleiding start bij Café Mojo, Ringdijk 3 in Amsterdam-Watergraafsmeer. Terwijl u geniet van een kopje koffie, start ik mijn verhaal over de geschiedenis van dit bijzondere deel van de Watergraafsmeer.

► Vanuit het café lopen we over de Middenweg naar het Linnaeushof en van daaruit door naar Huize Frankendael. Waar mogelijk maak ik gebruik van fotomateriaal om het verleden voor u te kunnen visualiseren.
► De rondleiding wordt eens per maand op zondag om 14.00 uur gegeven en duurt in totaal zo’n 2 uur. Op aanvraag zijn andere dagen en tijden ook mogelijk.
► Afhankelijk van het weer is regenkleding aan te bevelen.
► In verband met de 1,5 meter afstand die we moeten houden, hanteer ik de volgende aangepaste groepsgrootte: gebaseerd op het feit dat er doorgaans twee soorten aanmeldingen zijn, voor deelname van één persoon en voor deelname van duo’s, ga ik uit van maximaal vijf aanmeldingen (één persoon/duo’s) of maximaal 8 mensen.
► De bijdrage is € 15,00 per persoon incl koffie en incl een donatie van € 2,50 aan Vrienden van Watergraafsmeer; de bijdrage wordt betaald bij aanmelding.
► Aanmelding: via rondleidingWGM@gmail.com

Share.

Leave A Reply