Schoon Opgeruimd En Netjes Amsteldorp – SOEN

0

5 augustus 2020
Door: Jo Haen

Klaar voor de strijd tegen het zwerfvuil! – Alle rechten voorbehouden

Een geweldig initiatief
Een geweldig initiatief van Amsteldorp Actief: Schoon Opgeruimd En Netjes
Erger jij je ook zo aan al dat zwerfvuil op straat? In Amsteldorp doen ze daar wat aan. Elke eerste zaterdag en derde woensdag van de maand wordt er een opruimactie gehouden, het z.g. ‘zwerfvuilwandelen’. Er wordt verzameld bij de kweektuin van de Groene Vingers in de Dulongstraat. op de zaterdag om 10.00 uur en op de woensdag om 14.00 uur.
Het project is oorspronkelijk van Jaap Zijp, hij rapporteerde aan de gemeente. Maar toen de bewoners daarna zelf het groffe vuil moesten gaan aanmelden werd het project overbodig en hebben Annette Broers  en Maggie deze maandelijkse opschoondagen bedacht.

Noemen we dit ook ‘zwerfvuil’? – Alle rechten voorbehouden

WhatsApp-groep
Er is ook een WhatsApp-groep waarin flexibel wordt opgeroepen om met elkaar het zwerfvuil te gaan verzamelen.
Onder begeleiding van Yaser M., de coördinator, wordt er, met zak en grijper in de hand, in groepjes door Amsteldorp gelopen en het zwerfvuil opgepikt. De gevulde zakken worden geteld. Dan wil ik nog noemen de vrijwilligsters Trudy en Maggie voor de hand- en spandiensten.

De coördinator Yaser – Alle rechten voorbehouden

De zakken waren (helaas) al heel snel vol
Om Annette Broers de zeer verdiende Jaarprijs VvWGM 2020 te kunnen overhandigen meldde ik me, als bestuurslid van de Stichting Vrienden van Watergraafsmeer, afgelopen zaterdag voor het project aan. Het was een ‘smoes’ maar ik heb uiteraard wel ‘zwerfvuilgewandeld’. Na overhandiging bij de kweektuin, in deze coronatijd de beste optie, ging ik, gewapend met zak en grijper en een paar groene handschoenen, met haar de wijk in. De zakken waren (helaas) al heel snel vol. We kregen veel steunbetuigingen van buurtbewoners, die we onderweg tegenkwamen. Ons groepje was niet erg groot, het zou mooi zijn als de ‘steunbetuigers’ zich ook zouden aanmelden. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook!

Iedereen mag meedoen!
Iedereen mag meedoen: buurtgenoten, kinderen, bezoekers en voorbijgangers. Dus, wat let je? En na afloop is er koffie met koek!

Voor meer informatie en/of aanmelding:

Info: Amsteldorp Actief SOEN

projectsoen1097@gmail.com of bel 06 27 301 404

Ook kinderen zijn welkom! – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply