Simon Stevinstraat 2 a

1

Simon Stevinstraat 2a – 1938 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 2a – 1948 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 02-1972 .
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 02-02a – 2014 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat – 2014 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Share.

1 reactie

 1. Simon Stevinstraat 2a – Stalhouderij van Bijstra senior

  Simon Stevinstraat 2a, vroeger geheten Kerkstraat. Stadlhouderij van Bijstra sr. Nadien eigen van Jaap de Vries, eveneens stalhouderij tevens transportbedrijf van vnl. eieren van de Eierveiling, was gevestigd op de Nieuwmarkt bij het Waaggebouw.

  Jaap de Vries had later zelf ook een boter- kaas- en eierenzaak die vnl. beheerd werd door zijn vrouw, een zuster van Jaap Schreuders (de groenteman). Adres van deze zaak was Linnaeusparkweg 156, hoek Fraunhoferstraat. Weer later van Oene Bijstra (reeds overleden), ook weer stalhouderij vnl. (paarden van de 4 Groentemannen, Tromp en Stout uit de Pretoriusstraat, Piet Botman Linnaeushof, Jan Schreuders uit de Wakkerstraat) plus transportbedrijf en tuinspeciën, handkarren en later ook bakfietsenverhuur.

  Oene Bijstra is mijn goede autorijinstructeur geweest, en heb bij hem rijexamen met goed gevolg gedaan, in 1938. Ik ben tevens bij hem in dienst geweest als vrachtwagenchauffeur en stalknecht. Garagegedeelte naast de inrijpoort was verhuurd aan de heer Allert, privéadres Willem Beukelszstraat 24 hs. Deze ruimte was bestemd voor de opslag Groothandel in Koloniale en Kruidenierswaren.
  Johan en Freek Velders
  1990

Leave A Reply