De SRV-wagen in de Ornsteinstraat

0

31 december 1971 – 31 december 1983

Auteur: Julia van As – Verteller: Erik Robert Op ’t Eijnde (1972). Geboren en woont in Purmerend. Maar zijn ouders komen uit Amsterdam en opa en oma woonden in de Ornsteinstraat. Daar logeerde Eric met zijn zus vanaf zijn geboorte totdat opa overleed in 1984. Hij heeft goede herinneringen aan die tijd.

Zo zag de SRV wagen er uit! Dat was wel wat voor mij geweest om met z'n logge wagen door de kleine straatjes te rijden. Dat deed die Albert maar knap. Alle rechten voorbehouden

Zo zag de SRV wagen er uit! Dat was wel wat voor mij geweest om met z’n logge wagen door de kleine straatjes te rijden. Dat deed die Albert maar knap. Alle rechten voorbehouden

De SRV-wagen kwam: ‘Samen rationeel verkopen’; een supermarkt op wielen. Dat kende ik niet en het was heel leuk want je kon zo de wagen in lopen en zelf kiezen. Mijn zus koos snoep. Voor mij was het de eerste kennismaking met Ruiter chocoladevlokken. Nog vind ik dat heerlijk: een witte boterham met vlokken.

Ik was meer geïnteresseerd in de wagen zelf. We wisten dat hij kwam want dat werd aangekondigd door getoeter. Geweldig zo’n wagen door de straten. Ene Albert bestuurde dat ding en hij kreeg een nieuwe die nog groter was. Dat logge ding ging zo elk klein straatje in.

Een geliefd uitstapje was ook de HEMA aan de Linnaeusstraat. Dat je daar van allerlei spullen had en dan zo langs de schappen kom lopen was wel heel bijzonder. En natuurlijk Jamin, deze winkel is er niet meer maar zat ook op de Middenweg. Prachtig al dat snoep. Met Pasen kregen we een paashaasje.

Soms kwam mijn oom Felix langs, de jongste van het gezin. Als hij kwam wilde hij altijd ijs halen maar oma vond vaak dat er al genoeg was gehaald. Felix ging alleen ijs halen bij ijssalon Schep aan de Hogeweg 1. We kochten twee grote bakken: een met yoghurt-bananen smaak. Ook hadden we een keer een bak met gekleurde bolletjes. Ik wilde heel graag mee en dat mocht niet. Ik ben toen ontsnapt en kwam mijn oom tegen op de Middenweg. Zo heb ik toch de ijssalon kunnen zien.

Share.

Leave A Reply