Stek Oost aan de Kruislaan

0

augustus 2018 

Auteur: Jo Haen

Interieur van een studio – 2018 – Foto: Stadgenoot – Alle rechten voorbehouden

Binnenkort verhuurt Stadgenoot voor een periode van 10 jaar 250 studio’s in de Watergraafsmeer. De studio’s liggen in de buurt van het sportpark Middenmeer en Station Science Park en worden naar verwachting in oktober opgeleverd. Het complex waar de studio’s in gevestigd zijn heet Stek Oost. Alle bewoners krijgen een vijfjarencontract aangeboden.

Wat bijzonder is aan Stek Oost is de doelgroep
Stek Oost wordt verhuurd aan een mix van statushouders en jongeren van 18 tot en met 27 jaar. Een aantal statushouders is afkomstig uit de opvang in de Bijlmerbajes aan de Wenckebachweg, die binnenkort ontruimd gaat worden. De bewoners met verschillende achtergronden gaan samen een community opbouwen. Daarom is Stadgenoot op zoek naar gemotiveerde jongeren die graag een steentje bijdragen aan de community door een goede buur te zijn en mee te helpen aan een goede integratie van statushouders in Amsterdam.

Wat is een goede buur?
Hij/zij moet zich actief willen inzetten voor de community. Dit houdt in dat men zich minimaal 1 uur per week actief inzet voor Stek Oost. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld een groep oprichten om samen mee te gaan sporten (met een sportpark zo dichtbij moet dat geen probleem zijn), het organiseren van een taalcafé, samen gaan koken in de gemeenschappelijke keuken of zich inzetten voor de tuinclub die de tuin gaat inrichten.

Enthousiaste projectleider
Ik sprak met de projectleider die heel enthousiast is over het project. Hij vindt het geweldig dat de buurt en de voetbalclub Zeeburgia hun medewerking hebben toegezegd. Hij hoopt op cohesie tussen de twee bewonersgroepen. Dat de jongeren de statushouders op allerlei manieren ‘op sleeptouw’ gaan nemen.

Hoe ziet zo’n studio er uit?
Een studio is 16 m2 groot (2.780 x 6.800 m.) en is voorzien van eigen keuken, badkamer en internetaansluiting. Een studio wordt opgeleverd met afgewerkte wanden en een marmoleum vloer. De keuken is voorzien van een tweepits-kookplaat (elektrisch), afzuigkap en een koelkast.

Wat is de huurprijs?
De bruto huurprijs is € 501,74 waarbij de servicekosten zijn inbegrepen. De servicekosten zijn voor internet, elektra, water, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes, tuinonderhoud, zonnepanelen, de bewonersvereniging en de servicebeheerder.

Bron: Stadgenoot Amsterdam

L.S. Ik kon helaas nog geen kijkje nemen in een studio, omdat het project nog niet klaar is. Misschien later als de units bewoond zijn.

 

Stek Oost in aanbouw – augustus 2018 – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Stek Oost in aanbouw – augustus 2018 – Foto: Jo Haen – Alle rechten

Share.

Leave A Reply