Succesverhalen dankzij Facebook (1)

0

Regelmatig worden er op onze Facebookpagina of onder een verhaal verzoeken en/of oproepen geplaatst. Of ze bereikten ons via andere media. Een aantal daarvan leidde tot bijzondere successen, die wij u niet willen onthouden. En wij zullen dat blijven doen als daar aanleiding toe is.

Misschien heeft u zelf ook een succesverhaal b.v. over een zoektocht die via FB van Vrienden van Watergraafsmeer tot stand is gekomen. Laat het ons weten (sturen naar vriendenvanwatergraafsmeer@gmail.com ) dan plaatsen wij dat ook voor je in deze rubriek.

Nog meer succesverhalen lezen? Ga naar
Succesverhaal nummer 2  – Briefwisseling uit de oorlog gevonden.
Succesverhaal nummer 3  – Via de website kwam Ria Bomers weer bij Animo

Succesverhaal nummer 4 Na 48 jaar bruid weer gevonden.
Succesverhaal nummer 5  – Een houten scheepskoffer weer thuis.

Auteur: Remco Geesken (1968) Geboren in Heiloo, heeft gevoetbald vanaf zijn 7e jaar bij diverse clubs in Heiloo en Amsterdam. Hij voetbalt nog als veteraan bij TABA, bij welke club hij jeugdtrainer, lid van de Technische Commissie, voorzitter van de Jeugdcommissie en voorzitter is geweest.

Een zoektocht naar het eerste veld van TABA

Zoals jullie weten duik ik graag in de historie van voetbalclub Taba uit Amsterdam. Leuk, want over de jaren 30 t/m 50 is vrijwel niets opgeschreven (in ieder geval niet door Taba zelf), en dat zijn toch heel interessante jaren: crisis, oorlog, en wederopbouw. Taba deed ’t in die tijd bepaald ook niet slecht: zie Adje Gerritse International bij de Tabakkers. Dacht ik bij het schrijven van dat stuk dat Peter Gerritsen (Alcmaria Victrix) de enige Nederlands amateurvoetbal historicus was, kwam ik in het vervolg een aantal anderen tegen, waarvan Albert van der Vliet (Voetbal in Amsterdam Noord;) en Ron de Wit van Geheugen van Oost ook niet de eerste de beste zijn…

Ik ben bezig met een vervolg op het Attie Gerritse verhaal, maar liep tegen een leuk ding op: waar ik (en alle anderen) dachten dat Taba van oudsher (sinds 1933) in de Watergraafsmeer zat, blijken ze in hun beginperiode in… Badhoevedorp gespeeld te hebben. Nog druk bezig om met Badhoevedorpers (ook op deze mail) verder te zoeken, maar bijgevoegd al wat leuke feitjes: in ieder geval een actiefoto van onze clubicoon ome Harry (Riemersma), maar ook erg spannend: hoogstwaarschijnlijk het eerste veld van Taba (pin me er niet helemaal op vast). Daar was ik al steeds naar op zoek, alleen op de verkeerde plek dus… Gisteren kreeg ik een heel precieze luchtfoto van Badhoevedorp uit 1938, met onmiskenbaar (na een avondje puzzelen) een aantal velden op de verwachte locatie. Met grote dank aan Jo Haen en Ron de Wit: zij kwamen met een ome Harry in een thuiswedstrijd in 1941, en hielpen bij het beginnetje. (Wij wezen Remco in de goede richting. RJ). Binnenkort op de Tabasite iets meer, en later weer een wat leesbaarder stuk als vervolg op Attie.

Groet,
Remco Geesken TABA

Share.

Leave A Reply