Succesverhalen dankzij Facebook (2)

0

Regelmatig worden er op onze Facebookpagina of onder een verhaal verzoeken en/of oproepen geplaatst. Of ze bereikten ons via andere media. Een aantal daarvan leidde tot bijzondere successen, die wij u niet willen onthouden. En wij zullen dat blijven doen als daar aanleiding toe is.

Misschien heeft u zelf ook een succesverhaal b.v. over een zoektocht die via FB van Vrienden van Watergraafsmeer tot stand is gekomen. Laat het ons weten (sturen naar vriendenvanwatergraafsmeer@gmail.com ) dan plaatsen wij dat ook in deze rubriek.

Nog meer succesverhalen lezen? Ga naar
Succesverhaal nummer 1Een zoektocht naar het eerste veld van TABA
Succesverhaal nummer 3  – Via de website kwam Ria Bomers weer bij Animo
Succesverhaal nummer 4 Na 48 jaar bruid weer gevonden.
Succesverhaal nummer 5  – Een houten scheepskoffer weer thuis.

Alle rechten voorbehouden

 Briefwisseling uit de oorlog gevonden

Marcel Freijters las op de site het verhaal van de melkwinkel ‘Volta’ op het Archimedesplantsoen, zag mijn naam daarbij staan en mailde het volgende:

“Ik zag dat u een stukje over de betreffende melkzaak heeft geschreven.
Ik vraag mij af of Reina Schuurman nog leeft of dat er nog kinderen van haar leven, want omdat ik veel oude spullen verzamel krijg ik links en rechts nog wel eens spullen die ergens van een zolder af komen, en op die manier ben ik in het bezit gekomen van privé-correspondentie van de moeder van Reina Schuurman naar haar vader uit de oorlogsjaren.
Misschien dat ik nog iemand uit de familie blij kan maken met deze prive stukken.

Ik heb Reina gebeld, ken haar persoonlijk, ze vond het geweldig maar begreep er helemaal niets van. De volgende dag is ze naar Marcel toegegaan en trof daar een stapel brieven en papieren uit de 2e W.O. aan, afkomstig van haar ouders. Ze was ontzettend verrast, had deze brieven enz. nog nooit gezien en het is nog steeds een raadsel hoe dit bij Marcel terecht is gekomen. Hij weet het zelf ook niet meer, is wel een grote verzamelaar van van alles en nog wat. Reina vermoedt dat bij een verbouwing van haar vroegere ouderlijke woning deze papieren tevoorschijn zijn gekomen. Ze lagen misschien in een verborgen kastje.

Om kort te gaan: ze heeft alles meegekregen en begon thuis natuurlijk meteen te lezen. Haar vader heeft in de oorlog een tijdje in de gevangenis gezeten wegens verboden bonnenbezit, die hij samen met een collega melkboer op de kop had weten te tikken. De correspondentie is uit die periode.

Verbazingwekkend en geweldig dat Facebook en de website tot dit succes hebben bijgedragen. Met dank ook aan Leon de Laat
Jo Haen

Archimedesplantsoen 52 – de melkwinkel van de vader van Reina Schuurman – Foto: Reina Schuurman – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply