Vereniging Vrienden van Frankendael 30 jaar

0

27 september 2020
Door: Jo Haen

Lynn neemt het Magazine uit handen van de voorzitster in ontvangst – 27-09-2020 – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De Vereniging Vrienden van Frankendael bestaat dit jaar 30 jaar en dat moet natuurlijk, ondanks corona, gevierd worden. Er is een prachtig Jubileum Magazine gemaakt waarin een stuk historie, artikelen over vogels, recepten, heemtuin, bomen, wandelingen door het park enz. Kortom een magazine, dat gezien (en gelezen) mag worden.

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De Vereniging Vrienden van Frankendael is opgericht in 1990. Buurtbewoners maakten zich druk om plannen voor bebouwing in het park en hebben toen de vereniging opgericht.

Eerst was die vooral gericht op het behoud van Frankendael als groene enclave, een periode die ongeveer acht jaar heeft geduurd. In 1998 was gewaarborgd dat Frankendael de bestemming van een ecologisch getint park zou krijgen.

Tijdens 4 bijeenkomsten voor leden (vanwege corona steeds een klein groepje) in de voormalige paardenstal van Huize Frankendael werd het Jubileum Magazine gepresenteerd. Ik was ‘ingedeeld’ in het derde groepje. Lynn Shore vertelde over het ‘eetbare park’. Zij is biologe en geeft les in wildplukken in de stad. Haar missie: voedsel dichtbij halen, tegen lage kosten. Maar je moet er wel netjes mee omgaan: “Pluk alleen wat je op de dag zelf nodig hebt, dus geen emmers daslook oogsten met een grote schaar”. Ethisch wildplukken. In het park, achter huize Frankendael naast de stijltuin, bevindt zich de z.g. ‘River of Herbs’-boomgaard. Deze kruidentuin is voor iedereen toegankelijk. Een van de vele onderdelen van het park.

Zij kreeg als eerste het Magazine gepresenteerd, waarna de aanwezige leden het blad en een mooie groene pen kregen uitgedeeld. Op de kraam bij de Pure Markt was het magazine daarna gratis verkrijgbaar voor de overige leden. Voor niet-leden te koop voor € 5,95. Een koopje voor zo’n schitterend Jubileum Magazine!

Namens Stichting Vrienden van Watergraafsmeer van harte gefeliciteerd! Ga zo door!

De kraam op de Pure Markt – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De stijltuin – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Nog een foto van de Pure Markt met de kraam van de Vereniging – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Het Jubileum Magazine.

Share.

Leave A Reply