Verhalenwandeling door Anna’s Ruigte en de Joodse begraafplaats

0

zondag 7 juli

Op zondag 7 juli a.s. organiseer ik weer een verhalenwandeling. Deze keer door Anna’s Ruigte, een natuurgebiedje van 1,5 ha. naast Anna Hoeve (nu café-restaurant Polder) in het Science Park (Kruislaan), ingericht door studenten van de UvA. Het is genoemd naar Anna van den Broeke, de vroegere eigenaar van de Anna Hoeve. Marleen Feldbrugge, projectmanager, heb ik gevraagd ons iets te vertellen over dit geweldige project, wat ze heel graag wil doen.

Joodse begraafplaats Zeeburg – Alle rechten voorbehouden

We wandelen via het Science Park naar de Ooster Ringdijk en brengen ook een bezoek aan de Joodse begraafplaats Zeeburg op de Valentijnkade, die die dag voor publiek is geopend. En verder verkennen we de omgeving van dit gebiedje. Misschien heb je zelf herinneringen aan deze begraafplaats, ook wel het Jodenmanussie genoemd. Een mooie gelegenheid om die eens te vertellen.

De wandeling begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur waarna we onder het genot van een kopje koffie nog wat na kunnen praten. De kosten bedragen € 5,00. Dit is inclusief de consumptie na afloop. Graag wel vooraf gepast betalen s.v.p.

Voor de goede orde: Je mag ook wat anders bestellen dan een kopje koffie maar graag iets wat de prijs van een kopje koffie niet te boven gaat.

Het vertrekpunt is nog niet bekend maar zal je zo spoedig mogelijk worden medegedeeld. Parkeren is op zondag gratis.

Aanmelden via vriendenvanwatergraafsmeer@gmail.com

Vriendelijke groeten,

Jo Haen

Share.

Leave A Reply