Vrienden voor het leven

0

25 januari 2020

Auteur: Richard Mol (1964). Geboren in Amsterdam. Opgegroeid op de Arntzeniusweg. Een prachtige buurt. Woont nu in Aalten en werkt als directeur van een Vastgoedbedrijf in Haarlem en omstreken.
Foto’s: Richard Mol en Willem Miermans

In de Joh. v.d.Waalsstraat – Alle rechten voorbehouden

Zaterdag 25 januari 2020 was het weer zover, ons jaarlijkse uitje, waarin we het verleden laten herleven. Ik heb het hier over een groep van 6 jeugdvrienden, die geboren zijn in de Watergraafsmeer. Te weten Willem Miermans, Peter Kanters, Egon Heini, Peter van Vliet, Erik Griffioen en Richard Mol. Oorspronkelijk was de groep veel groter (ik schat 20 man) maar wij zessen hielden ons voor het merendeel van de tijd bezig met voetballen. Honderden uren hebben we doorgebracht op de veldjes van de Radioweg, het Voltaplein, het Biothof en het Mariotteplein. Voetballen tot de straatlantaarns aangingen, je bal lek was, op het dak lag, of dat je gewonnen had. Maar ook bij verenigingen als Zeeburgia, Madjoe, D.J.K. , s.v. de Meer en Ajax.

Middenmeer Mavo – Alle rechten voorbehouden

We zijn nu allemaal rond de 55 jaar, wonen verspreid door Nederland en hebben ons eigen leven, maar de diepgewortelde vriendschap die we hebben is uniek. Heerlijk om te zien dat eigenlijk niemand is veranderd, nog steeds dezelfde humor heeft en daarmee zijn plek binnen de groep.

Na verschillende uitstapjes in de afgelopen jaren te hebben gemaakt, hadden we dit jaar besloten een rondje te maken langs alle ouderlijke huizen. Uiteraard vergezeld van veel anekdotes en hilarische momenten. Vaak liepen de tranen over de wangen van het lachen.

Een kroketje bij Febo op het Galileiplantsoen, vroeger zat hier Haentje – Alle rechten voorbehouden

Als je ouder wordt en niets meer vanzelfsprekend is besef je dat deze vriendschap uniek is en een geschenk. Na de ronde door de Watergraafsmeer zijn we neergestreken bij café Frankendael waar we alles nog een keer de revue hebben laten passeren onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zijn er al plannen gemaakt om voor volgend jaar een lang weekend week naar de sneeuw te gaan in Oostenrijk, wetende dat de helft niet skiet.
Ik heb nog voor zeker 3 uur leesvoer maar wil het voorlopig hierbij laten en me voorbereiden op ons volgende evenement.

Alle rechten voorbehouden

Alle rechten voorbehouden

Archimedesplantsoen 52 was het ouderlijk huis van Egon – Alle rechten voorbehouden

Nog een foto bij Febo genomen – Alle rechten voorbehouden

Bij Reina, de moeder van Egon, op de koffie – Alle rechten voorbehouden

Archimedesplantsoen 62: het ouderlijk huis van Peter van Vliet – Alle rechten voorbehouden

 

Share.

Leave A Reply