Wakkerstraat 16-18

3

Lees: De bakker in de Wakkerstraat

Wakkerstraat 16 – 1928 Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 16-18 (links) – 1913 . Foto: Jan van Deudekom Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 16-18 – 1984 De bakkerswinkel van Willem en Tonny Hofmann in de Wakkerstraat. Ze woonden, samen met dochter Irene, achter de winkel. Foto: familie Jan van Deudekom © Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 16 .
Foto’s: kleinzonen van Wim en Tonny Hoffman Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 16-18 – ± 1974. Rechts op de foto Tonnie Hoffman en in het midden Nel Koolwijk, die jaren in de winkel heeft gewerkt. Foto: Nel Koolwijk Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 16-18 – ± 1974 Links Nel en Arie Koolwijk Foto: Nel Koolwijk Alle rechten voorbehouden

Wakkerstraat 18 Links van de bakkerswinkel was de z.g. karrenstalling. Links van de bakkerswinkel was de z.g. karrenstalling waar ook de bakkerij in was. Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Wakkerstraat 16 + 18

  ► Electrische Brood en Banket en Beschuit bakkerij J.H.A. Bakker Diverse luxe broodjes, alle soorten koek en gebak.
  ► Naderhand A. Hofmann & de Lange
  ► A. Hofmann weer later opgevolgd door zoon Wim (W.C.H.R.), bij pensionering opgeheven. Foto een week voor sluiting in 1984.
  ► Toen kantoor, schildersbedrijf Vermeij
  ► Anno 2014 een woonhuis

  Wakkerstraat 18
  ► Was ooit de eerste kleuterschool “Tryfosa”. Is bij de bakkerij van Hofmann getrokken, gelijkvloers voor magazijn en karren berging.
  Nr. 16 en 18, omgebouwd in 2003 tot 8 appartementen

  Bron: Jan van Deudekom

 2. Goede herinnering

  Bakkerij Hoffman hadden een dochter Irene, ik kwam als jong meisje graag in de bakkerij bij ome Wim helpen op vrijdag koekjes en krentenbroden inpakken.
  Bij tante Tonny mocht in de winter dag als het ijs van schep te koud werd, iets uit de doos zoeken deze stond onder de toonbank met allerlei snoep. en dan maar in die bak graaien.
  Dat waren toch gouden tijden
  Vera Moleman, 2014

 3. Wakkerstraat 18 – Kleuterschool Tryfosa

  Hier zat kleuterschool Tryfosa met als hoofd juffrouw Willers, gewoond hebbende Wakkerstraat 15”. Deze school die naderhand naar Wakkerstraat 24 gegaan met de onderwijzeressen juffrouw Mattes, Kiesewettes en Broekhuizen. Wakkerstraat 18 is toen opslag geworden en stalling voor de bakkershandkarren van bakker Bakker en later Hoffman.
  Freek en Johan Velders
  1990

Leave A Reply