Wandelen rond het Linnaeushof

0

07 februari 2016

Door: Joseé de Meere (1938) Geboren in Amsterdam Oost. Ze woont nu in Kelbergen Amsterdam. Tot 1998 was ze werkzaam bij KPN.

De Hofkerk – 2015 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Om 11 uur verzamelden wij ons voor de Hofkerk. Er was veel belangstelling voor deze wandeling. Jo vertelde dat er zoveel aanmeldingen waren, zodat ze de wandeling gaat herhalen op 21 febr.a.s.

We liepen door het nauwe steegje achterlangs, daar heeft op de open ruimte vroeger nog een hulpkerk gestaan. Vervolgens door de mooie straten verder Middenmeer in.

Z.g. Stolpersteine voor Linnaeusparkweg 79 – 2016 .
Foto: John Haen Alle rechten voorbehouden

Bij een huis aan de Linnaeusparkweg vertelde Jo het mooie verhaal over het Joodse gezin dat daar gewoond had en hun tragische geschiedenis. Er kwamen nog meer interessante verhalen, over verdwenen scholen met een zeer toegewijde meester, die zelfs een echte koeienkop showde in zijn les.

We liepen verder, langs oude winkelpanden met nog de Animo zegels van vroeger als stil aandenken aan die tijd.

De voormalige hoerentent (waar de brand woedde) met de huidige bewoner – 2016 .
Foto: John Haen// De man heeft niets met het beroep van de dames te maken. Al wordt het gedeelte ernaast nog wel als zodanig gebruikt. .
Foto: John Haen Alle rechten voorbehouden

Voor een statig pand aan de Middenweg vertelde Jo het verhaal over de felle brand die daar vroeger gewoed had en dat de bewoners (dames van lichte zeden) en hun klanten half ontkleed moesten vluchten.Een apart verhaal!

We eindigden in de Hofkerk,kregen daar een rondleiding en werden gewezen op de prachtige glas-in-lood-ramen en hun betekenis. Na afloop een kopje koffie of thee en konden we napraten over deze interessante wandeling.

Bedankt Jo, voor het organiseren van deze mooie verhalenwandeling!

De foto’s zijn gemaakt door John Haen.

Foto’s John Haen

Foto’s John Haen

Share.

Leave A Reply