Wormenhotel op Maliebaan

0

Op de Maliebaan in de buurt Julianapark komt een wormenhotel. De wormen in het hotel maken van groente- en fruitafval waardevolle compost. Zondag 17 maart om 13.00 uur wordt het wormenhotel feestelijk in gebruik genomen. Tijdens de opening wordt ook een korte cursus gegeven over de werking en het gebruik van het wormenhotel.

De gemeente Amsterdam zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom zijn de afgelopen tijd 25 wormenhotels geplaatst door heel Amsterdam. In de komende periode komen daar nog eens 50 wormenhotels bij.

Bewustwording
Het composteren van groente- en fruitafval met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er hoogwaardige compost geproduceerd die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin of op het balkon. Voedingsstoffen worden zo weer aan de bodem teruggegeven en dragen bij aan de groei van planten en bloemen.

Acclimatiseren
Het wormenhotel dat zondag wordt geopend is aangevraagd door buurtbewoners. De wormenhotels worden tot stand gebracht in samenwerking met Studio Elmo Vermijs en Stichting Buurtcompost. De medewerkers van de houtwerkplaats van werkleerbedrijf Pantar zorgen voor de assemblage en plaatsing van de wormenhotels.
De wormenhotels zijn enige dagen voor de opening geplaatst. Zo kunnen de wormen vast acclimatiseren en kan het composteren direct na de opening van start gaan.

Contact
Wilt u graag meedoen met buurtcomposteren in een wormenhotel? Neem dan contact op via wormenhotel@amsterdam.nl.
Voor specifieke vragen over de werking van het wormenhotel kunt u contact opnemen met stichting Buurtcompost via info@buurtcompost.nl of kijk op www.amsterdam.nl/composteren.

Share.

Leave A Reply